JEG HAR NOGET PÅ HJERTE

- OG SKRÆDDERSYER GERNE FOREDRAG HELT EFTER JERES BEHOV

Efter 50 år på arbejdsmarkedet har mødet med tusind forskellige mennesker – og løsningen af hundredevis af forskellige ledelses opgaver – sat sig i mig som en palet af fantastiske, smukke, morsomme, dramatiske, og meget lærerrige erfaringer, minder og historier.

Jeg har noget på hjerte – og historier – som jeg gerne vil dele med Jer!

40 års ledelse i DR – en fantastisk rejse

Tag med på en fantastisk rejse bag kulisserne i Danmarks mest sagnomspundne virksomhed. En 40 års dramatisk tour de force gennem en række af mine forskellige leder- og chefjobs i DR. Fra de dybeste kældre under Radiohuset, TV Byen og DR Aarhus i 1970´erne, til direktionsgangene i 2010´erne. En rejse, der bl.a. fortæller historien om DR´s massive udfordringer, da TV 2 brød monopolet, og sparkede konkurrencen i gang i 1988. De fantastiske medarbejdere og kollegaer jeg har mødt undervejs, og alle de programmer jeg har elsket at være med til at producere, eller har været programansvarlig for.
Om mine personlige udfordringer, konflikter, fiaskoer og succeser som leder og chef i DR. Om at tro på sig selv og sætte ambitiøse mål. Om at være et helt menneske, der kender sine egne værdier, og altid har insisteret på at efterleve dem, i de hårde og stressede lederjobs jeg har haft. Og om den pris der altid skal betales, men samtidig er den, som man lærer så ufatteligt meget af.

Ledelse er ikke så svært – det handler om mennesker!

”Hvis du ikke kan se dine medarbejderes merpotentiale, er det ikke fordi det ikke er der, dit udsigtspunkt er bare ikke optimalt. Flyt dig!” (Citat: Ledelsesguru – Jesper Elling)

Dén sandhed har jeg måttet erfare igen og igen gennem et langt arbejdsliv. For der gemmer sig enorme, uforløste kræfter i enhver virksomhed og organisation, også i din! Virksomhedens udvikling – og i sidste ende overlevelse – står og falder med effekten af ledelsesprocessen. Det gælder i Danmarks Radio – det gælder i alle virksomheder.                      

”Det eneste der kan forsvare ledelse, er, hvis vi kan få det umulige til at blive muligt”.

Alle virksomheder har en ledelse, men er den ambitiøs og robust nok? Har den fantasi, handlefrihed og kontrol, så den kan gøre det umulige muligt?

Det handler om at ville. Ville! NOK, altså.                                                                                            

Det handler om tage medarbejderne alvorligt og finde ud af hvor ilden brænder, og hvor potentialet er hos den enkelte. Det handler om krystalklare mål, om at øge ledelsestrykket og dermed turde efterspørge og forlange det ekstraordinære. Det handler om at skabe en kontekst for organisationen, som får den til at agere som en trampolin, frem for klistret spindelvæv, der kan dræbe al mening og engagement. Og meget, meget mere!

Forlang et fantastisk arbejdsliv – hvis du tør!

Har du modet til både at udfordre dig selv og din arbejdsplads?
Din chef, dine kollegaer og dine samarbejdspartnere?
Ved du hvad der forventes af dig?
Er du klar over dine værdier og dit potentiale…..og er din chef?
Har du modet til at kaste dig over opgaver, du er i tvivl om du kan løse?
Hvordan forener du bedst virksomhedens mål med dine egne?
Tager du reelt ansvar for din egen karriere?
Er du klar over, hvor stor en gave der venter dig, hvis du kan identificere og udnytte dine kollegaer og chefers præferencer?

Værdier – hvorfor så vigtige på en arbejdsplads?

Når ledelsen i en virksomhed har besluttet sig for, og kommunikeret store ændringer, er det værdierne i organisationen der ”tager over” og får det til at ske.
Så måske lykkedes det…måske ikke!
For hvis selve “meningen” er i strid med vigtige nøglepersoners værdier, lykkes missionen ganske enkelt ikke.
Det kræver ledelse! Ikke et strudsehul!…

65, fed og færdig?

Nej, alder har ingen betydning, det har kun erfaring, kompetencer……og dog. Der skal sgu mere til!
Jeg er lige fyldt 70, og udlever nu en drøm jeg har haft i mange år. At blive selvstændig igen, som jeg var for 50 år siden.
Hvordan kapitaliserer og udnytter du nogle af de bedste arbejdsår i dit liv?